EU

Subsidie

“Als scale up heeft Boom de disruptieve potentie om een transitie in de circulaire economie te boosten”

— Menno van Dijk, founder ScaleUpNation -

Boom

Boom, het platform voor open-source houtbouw, is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking van verschillende partners en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Boom is voortgevloeid uit het project Common Woods, door de vraag van de projectontwikkelaar naar een schaalbaar modulair houtbouwproject. Uit marktonderzoek bleek al snel dat kennis over modulair houtbouw met name in Oostenrijk, Duitsland, de Scandinavische landen en de Baltische staten geconcentreerd is, waardoor Boom in aanraking kwam met o.a. Timbeco (Estland).

Doelstelling & resultaat

De hoofddoelstelling van dit project is om een digitaal makersplatform te ontwikkelen die door 100+ MKB-bedrijven lokaal en regionaal ingezet kan worden in vastgoedprojecten om samen voor 2030 minimaal 4.000 houten woningen te realiseren. Met als resultaat 256.400 ton CO2-besparing, een zero-waste bouwkolom, een 100% circulaire bouwmethodiek (in hout) voor energie- en CO2-neutrale woningen die daarmee een economische boost geven op vergroening en digitalisering in de gebouwde omgeving. Dit sluit volledig aan bij de visie van Boom.

Meerwaarde

Er wordt een meerwaarde gecreëerd op meerdere gebieden. Het platform levert een bijdrage aan het herstel van Nederland na de crisis door te investeren in groene en digitale transitie van de economie. Dit herstel wordt bewerkstelligd door met betere bouwoplossingen te komen dan waar de huidige bouwsector momenteel mee werkt. Bovenal zorgt het projectoverstijgend werken voor economisch herstel door kosten te reduceren, een sneller bouwproces en beschikking over de juiste experts.

Rolverdeling van onze Partners

Timbeco

Timbeco brengt, in samenwerking met Boom, state of the art technologie naar Nederland wat bijdraagt aan het terugdringen van CO2 uitstoot en het haalbaar maken van de energietransitie

Zie Timbeco

OMRT

De scale up en frontrunner op het gebied van digitalisering in het ontwerp van de bebouwde omgeving. Het door-ontwikkelen van de engineering en productietools is dan ook hun voornaamste rol binnen dit project.

Zie OMRT

Hogeschool Utrecht

Boom speelt samen met de Hogeschool Utrecht in op de huidige problematiek van de maatschappij. Dit zijn problemen die de gehele samenleving aangaat. Daardoor zijn studentenprojecten in het leven geroepen. De kennis integratie moet bijdragen aan een aantrekkelijke en digitale bouwsector voor jonge professionals.

Zie Hogeschool Utrecht

Kansen voor West II

Kansen voor West is het programmamanagement voor West-Nederland. Samen met Boom is er een apart programma bedacht gericht op verduurzaming en vergroening van de economie.

Zie Kansen voor West II

Wat zijn de mogelijkheden?

Ben je een ontwikkelaar, woningbouwcorporatie of een CPO en nieuwsgierig naar de mogelijkheden in jouw project of op jouw locatie? Bel gerust!

Boom (+31 20 2612926)